Referat: Olimpia Osowa Gdansk (PL) - Pixbo Wallenstam IBF

Ingen morgonmatch, men ändå uppgång vid 5, vad hände där?

Vi chaufförer hade gott om tid att fundera på detta och att det är långt till Falun. Det var lugnt och tyst i tre av fyra bilar nästan hela vägen, vilket gav att det var ett ganska så utvilat gäng som i god tid anlände till den svenska gruv- korv- och färgindustrin vagga.

Tjejerna fick gott om tid att spela fotboll, dansa och stretcha ute i sommarvärmen, så uppladdningen var inget fel på.

Första matchen var mot en helt ny bekantskap, polska Olimpia Osowa Gdansk.

Trots gott om tid att komma igång började vi trevande och tryckte inte på som vi skulle, vilket gav polskorna redan efter en halvminut läge att göra en snabb kontring och ta ledningen.
Polskorna var duktiga, snabba och hade några tekniska lirare, men inte så strukturerade.
Vi styrde spelet, men kom inte till så mycket klara chanser i början av matchen. Det var lite långsamt och omständligt. Men för varje byte blev det stegvis bättre och vi kunde rättvist kvittera efter dryga 4 minuter.
Två minuter senare tog vi ledning på ett skott från kanten som Astrid styrde in med skaftet(!). Styrningen var nog inte så medveten, men var ett resultat av att både skytt och topp gjorde som vi sagt att de skulle göra. Nu såg det bättre ut men det var långt ifrån bländande spel.

Vi skapade tillräckligt med chanser, dock fanns fortfarande en viss oskärpa, så det blev inga mål.
Tyvärr så utnyttjande våra duktiga motståndare ett rörigt byte, vilket gav att vi lite snopna gick till halvtidsvila med ett 2 - 2 resultat.

Trenden kändes positivt efter pausen, vi tog tag i spelet allt mer i alla moment och vaskade fram bättre chanser. Det tog över 7 minuter innan en frispelad Frida iskallt väntade ut målvakten. Redan innan matchen hade vi tipsat om hur målvakten slängde sig och sparkade upp med benet. Så Frida väntade på sparken och la sedan bollen lugnt i bortre burgaveln, medan målvakten låg på sidan med ett ben rakt upp i luften. Snyggt!

Nu hade vi ledningen, men helt tryggt kändes det inte, då vi möte ett bra motstånd som inte hade gett upp utan stack upp i giftiga spelvändningar. Vårt 4 - 2 mål i tolfte minuten var förlösande och vi kunde ganska avslappnat spela av de sista minuterna.

Nu är vi inne i cupen med en go känsla. Resten av dagen ägnas åt skönt häng i skolsalen och snart skall Ghandi köra igång en lek!!